8 Nisan 2011 Cuma

ANDROMEDA

RUBENS, Pieter Pauwel: Perseus and Andromeda 1620-21



Aithiopia kralı Kepheus'la Kassiepeia'nın kızı. Anası Nereus kızlarından daha güzel olmakla övünmüş, Nereus kızları da Poseidon'a dert yanmışlar ve öçlerini almasını istemişler. Poseidon korkunç bir ejder salmış Kepheus'un ülkesine, kasıp kavurmuş ortalığı. Zeus - Ammon tapınağı kahinine başvuran kral kızını canavara kurban ederse ülkenin kurtulacağını öğrenmiş. Halk da kralı buna zorlamış. Sonunda Andromeda'yı bir kaya bağlamışlar. Canavar da onu parçalamak üzere yaklaşırken yiğit Perseus gökten atı Pegasos ile gelmiş. Gorgo'yu öldürmüş kafasını almış dönerken, kayaya bağlanmış güzel kızı görmüş ve tutulmuş. Perseus canavarı öldürmüş ve Andromeda ile evlenmiş.

2 yorum:

  1. konuyla alakasız olucak biraz ama, zamanının en iyi diskosuydu andromeda:) ozamanlar gece kulübü diye bir kavram yoktu tabii:)
    ne de gitti ama bu yazının altına bu yorum:))

    YanıtlaSil
  2. :)) ben de senin kulağını çınlatıyordum fox da 101 diye bir yarışma var bay j sunuyor orada gökkuşağının diğer isimlerini sordular az önce Alkım da vardı seçeneklerde :) yorum süper olmuş ona diyecek lafım yok :))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails