24 Şubat 2011 Perşembe

ANDROKLOS



Atina kralı Kodros'un oğlu. Efsaneye göre Efes bölgesine yerleşmiş. Leleg'lerle Karia'lıları kovan Ion göçmenlerinin önderi olan Androklos Ephesos şehrinin kurucusudur. Samos adasını da o ele geçirmiştir. Ion göçmenlerine bir tanrı sözcüsü, kuracakları şehrin kendilerine bir yaban domuzunun göstereceğini bildirmiş. Bir gece Ion'lar ormanda balık kızartırken balık sıçramış, bir ateş kıvılcımı da koruluğa düşmüş, ağaçların arasından bir yaban domuzu çıkmış. Androklos hayvanı oracıkta öldürmüş ve tanrı buyruğunun gerçekleştiğini anlayarak Ephesos şehrini o koruda kurmuş.

17 Şubat 2011 Perşembe

ANDROGEOS

Minos'un Sarayı


Minos ile Pasiphae'nin oğlu, ünlü bir atlet. Atina'da Panathenaia bayramında düzenlenen bütün yarışmaları kazandığı için kral Aigeus onu kıskanmış ve Marathon ovasında korku salan bir boğayı öldürmeye göndermiş. Androgeos bu işi başaramayıp ölmüş. Minos'da bunun öcünü alması için Zeus'a yalvarmış. Zeus Attika'ya kıtlık salmış. Kıtlıktan kurtulmak için Aigeus her yıl Atina'dan 7 delikalı 7 genç kız göndermek zorunda kalmış. Minatauros'a yem olan bu gençleri kurtarmak görevini Theseus başarmıştır.

9 Şubat 2011 Çarşamba

AMYKOS

Bithynia Bölgesi


Poseidon'un oğullarından bir dev. Bithynia Bölgesi'nde (günümüzde Bursa, Kocaeli, Sakarya illerini kapsayan bölge) Berbrykes adlı bir boyun  kralıymış. Yumruk dövüşünde usta olan bu dev hem çıplak yumrukla hem de kestos denilen kurşunlu bir eldiven ile dövüşürmüş. Ülkesine her geleni kendiyle dövüşmeye zorlayarak, hemen hepsini öldürürmüş.
Argonaut'lar Berbryk ülkesine geldiklerinde Zeus oğlu Polydeukes, Amykos ile dövüşmeyi göze almış ve bu korkunç devi yenerek yolculara karşı acımasızca davranmasına son vermiş.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails